Wyszukiwarka Regulamin Zarejestruj sie
Login:
Hasło:
Zapamiętaj mnie
zapomniałem hasło
Autor Temat: Lombard 20 lat - Przeżyj to sam
admin
(240/28/1434)
WYŚLIJ PW
2009-06-17 / 02:15
Niezwykły koncert zarejestrowany z okazji 20 rocznicy powstania zespołu LOMBARD w Studio im. Agnieszki Osieckiej na antenie Radiowej TRÓJKI. Koncert nie tylko wspaniale przyjety przez krytykę muzyczną ale i wiernych fanów zespołu Lombard. Podczas koncertu zespół wykonał utwory z płyty Dejavu ale również wybrane przeboje z repertuaru zespołu Lombard. Do powstania tego nieplanowanego wydawnictwa doszło pod namową wielu przychylnych zespołowi Lombard dziennikarzy radiowych, którzy uznali iż Lombard powinien zaznaczyć swoje istnienie i tożsamość, gdyż są osoby, które próbują zafałszować historię... Dobrze, że taka płyta powstała. Mamy tam wiozankę historii Lombardu od Drogiej Pani z Telewizji, Adriatyku - oceanu gorącego, Diamentowej kuli, Naszego Ostatniego tańca, Kto mi zapałaci za łzy, akustycznej wersji Anki i Tańca pingwina na szkle, po Szklaną pogodę, Przezyj to sam, aż do Deja'vu - to już było, Patrz!Patrz!, Machiny myśli, Wirtualnych spotkań, Mojej Edukacji i bardziej metalowej odmiany Lombard Prywatnej Samotności czy Po cichu?

KACPER
(14/0/964)
WYŚLIJ PW
2009-06-18 / 00:32
Dobrze, że powstała ta płyta bo była potrzebna. Lombard to był i jest Grzegorz Stróżniak i nikt i nic tego nie zmieni!

eliot
(1/0/556)
WYŚLIJ PW
2010-07-31 / 01:51
Jakieś osiem lat temu, może dziewięć, jadąc samochodem, usłyszałem ten koncert dzięki uprzejmości radiowej Trójki. Po kilku numerach napięcie wzrosło na tyle, że zaparkowałem grzecznie na poboczu, odchyliłem oparcie i... przeniosłem się w czasie. Po sygnale wiadomości (których nie słuchałem) wypaliłem kilka papierosów. W końcu zapuściłem silnik (bo cóż było robić) i ruszyłem w dalszą drogę. Dłuuugo szukałem tych nagrań. Dziś się udało. Znów jestem licealistą, znów rozpalam ognisko biwakując w Starych Jabłonkach, znów zdobywam rowerem wodnym jezioro Lutobórz, znów wymieniam baterie w poczciwym kaseciaku Grundig, znów... Dobra - wystarczy. Dziękuję za Dobry Wieczór.

[stronnicowanie]

Stopka